Locuri unde mănânci bine: 1. Hard Rock Cafe

De când am venit în București, n-am prea „ieșit să mănânc în oraș” din diverse motive. Ori n-aveam bani destui, ori n-aveam timp. Aș fi zis și că n-aveam cu cine, dar întotdeauna găsești pe cineva cu care să ieși seara să mănânci sau să bei o bere.

Mi-am pus în plan să fac asta cât pot de des, să ies prin diverse locuri pe care le știu sau despre care am auzit de bine și să mă cizelez. Așa că am început cu localul în care am vrut mereu să merg: Hard Rock Cafe.

Disclaimer: Nu suntem foodbloggeri sau critici, dar am nimerit și în locuri unde mâncarea nu merita mai mult de cât dai pe-o bere 🙁

Amplasat în nordul orașului, m-a convins să mai merg, chiar și pentru o simplă limonadă. E amplasat la intrare în Herăstrău și lângă Muzeul Satului, iar vara n-ai cum să nu ieși prin parcuri. Stau destul de departe de centrul orașului sau de Herăstrău, deci mi-e des lene să merg până în Herăstrău. Dar când ai un local mișto, cu muzică bună și personal super drăguț, plus biciclete de închiriat la intrarea în parc, mă mai gândesc puțin înainte să decid să-mi pierd timpul în casă.

Am mers într-o zi după birou, mi-am luat compatriotul și am plecat la pas prin Herăstrău în căutarea HR. Am cerut înainte sfat despre ce să mâncăm, ce e specific locului, care e „cel mai bun preparat de aici”. Burgeri sunt mai peste tot, paste la fel, dar trebuie să fie un ceva mai special, mai bun decât în alte locuri. Așa că eu mi-am luat coaste de porc, „Hickory-Smoked Ribs”, iar stimabilul a luat ceea ce mi se recomandase în primă fază, adică „Famous Fajitas” cu creveți. Eu nu bag creveți, nici acasă și nici în altă parte, nu-mi plac. Lui da, a vrut să vadă dacă-s diferiți față de unde-a mai mâncat și bine a făcut. Eu sunt cu porcul și puiul. Clasic.

Știu că e greu de crezut la cele patruzeci de kilograme ale mele (da, 40), dar am mâncat tot ce înseamnă carne din farfuria aia și aproape toți cartofii. Doar la mama acasă am mai mâncat carne atât de bine frăgezită. Mă așteptam să fie oleacă picant sosul, însă nu; a fost dulce și probabil de-aia am putut mânca totul.
Părerea stimabilului despre creveți a fost una pozitivă, a zis că „merită orice bănuț, având în vedere ce îți dă într-o porție”.

Am alăturat coastelor un Berrilicious, tot pe recomandare. Mai răcoritor decât o simplă limonadă cu fructe și mai delicios decât veșnicul pahar de Cola pe care mi l-aș fi luat în mod normal.

Motivul pentru care sigur mă întorc pe terasa HR este Hot Fudge Brownie-ul pe care nu l-am putut termina în doi. Nu pentru că n-am putea mânca 320g de înghețată cu negresă și alte combinații de vanilie și ciocolată și nuci, dar pentru că deja mâncasem destul de mult pentru o masă normală la mine.

(Unde mai pui că Manu, tovarăș de nici-nu-știu-câți ani, intrase în tură și a făcut pe modelul pentru ca fotografia mea să iasă mai interesantă?)

Am zis „pe terasa” pentru că e acoperită și îți dă un vibe mișto toată verdeața din jur.

Am fost și înăuntru în două seri diferite din trecut, mai exact la două concerte. Pentru că în HR nu doar mănânci, ci și te petreci. Am fost la destule concerte în cei 24 ani, în diverse locații, indoor sau outdoor. Pentru un restaurant, luminile și sonorizarea bat detașat anumite cluburi din București. Țin cont de lumini când merg la concerte pentru că, nu-i așa, la orice concert faci o poză, un Instastory. Iar sonorizarea nu are rost s-o dezvolt.

Personalul a fost, în fiecare dintre cele trei dăți, impecabil. Sunt atât de mulți chelneri, ospăratari, barmani, ce-mai-vrei-tu, că nu există să stai mai mult de 3 minute de când te-ai așezat la masă și te-ai uitat pe meniu până vine cineva să-ți ia comanda. Mai durează încă 5 minute max. până când ai băutura în față, indiferent de cât de complicată ar fi combinația.

Când pleci spre casă, rostogolindu-te mai degrabă, faci plimbarea aia binemeritată pe lângă lac, lejer, de vară.


(sau toamnă, că așa pare în giful ăsta)

Mai las niște fotografii ca „de produs”, ca să nu simt că le-am făcut degeaba și îmi plac și n-am unde să le pun…

Ms, Hard Rock, pentru că m-ai primit la una dintre mesele tale și că ai oameni mișto în echipă.
Pentru un individ care se mută la București, cred că Hard Rock ar trebui să fie printre primele experiențe din orașul ăsta. Mă oftic că n-am mers mai devreme, însă mă bucur că am reușit, într-un final, să.

Abia după ce am scris, m-a dus capul să intru pe Tripadvisor și să văd ce zice lumea despre localul ăsta. Aparent, am ales bine mâncarea și nu mi s-a părut că personalul e unul bun.

Când o să merg cu mama în Herăstrău, cum i-am promis, o duc să mănânce „ceva bun”, să o răsfăț așa cum m-am răsfățat eu singurică. Și cum o să mă mai răsfăț și altă dată.

xoxo

S-ar putea să te intereseze...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *