Nu vreau să fiu rea, dar…

… dar se întâmplă des să aud chestii care să mă facă să fiu așa. Sau, mai nasol, să mi se întâmple chestii. Ba comand o pizza fără ciuperci și primesc una cu ciuperci, ba comand o cafea și mi se taxează două, ba nu primesc singurul aliment pentru care merg să îmi iau mâncare de la drive-in și așa mai departe. Mă rog, aici avem un caz aparte, primit în inbox joi seară, adică aseară, după cum urmează:

Hei, Old Brick Pub,
Ce mai faceți? Sunteți ok?
Pare că ați fost teribil afectați de gradele ăstea multe din ultimele zile.
Nu de alta, dar de ce n-ați acceptat comanda mea umilă de azi? Mi-era și mie foame, am vrut să las o zi shaormele și KFC-ul și să par sofisticat. Nu zic că nu puteam să iau din altă parte, dar dacă voi aveți delivery și am mai luat de la voi și am fost mulțumit, de ce să nu fac asta și acum?
Am vorbit cu cineva de la voi azi, pe la prânz (când am constatat că nu vă funcționează site-u’) și pe Facebook, ca orice internaut. Mi-a recunoscut că e o problemă la el, mi-a lăsat numere de telefon, un discount de 10% și mult optimism în suflet. Am mâncat ce-am nimerit, dar s-a întâmplat să sun să fac comanda pentru acasă, nu era nici 8 seara ceasul. Cică „nu mai livrați”, fără să primesc un motiv concret, pur și simplu n-aveți chef. Apoi zic că vreau să fac o reclamație și să vorbesc cu un manager, „reclamația o faceți tot la mine”. Mă, am impresia că sunteți ușor nebunatici. Cum să nu mai livrați pentru că nu aveți chef? De ce mai aveți acest serviciu disponibil? Sau schimbați-vă orarul în care sunteți dispuși și nu vă deranjăm prea tare cu niște comenzi…

Și acum, pentru că a durat ceva până să dau publish la articolul ăsta, e cald afară și mi-a fost lene, țin să precizez că, în momentul în care am început să îl scriu, site-ul celor de la Old Brick Pub încă era picat. Acum funcționează. Însă asta nu schimbă mare lucru.

Ce vreau să zic e că nu e ok să ți-o arzi arogant cu clienții doar pentru că ți-e silă să preiei telefonic o comandă. Dacă nu îți place să lucrezi la un restaurant care, eventual, are și delivery, dă-ți demisia și apucă-te de altele, cum ar fi… nuștu, videochatul. Nu tre’ să mă enervez eu cu telefonul la ureche și nici să mă simt luată la… peste picior. Fă-ți treaba, că d-aia ești plătit.

Și mai voiam să zic că unde facem reclamație în cazul mai sus prezentat dacă telefonic ni s-a zis că tot la el o facem”? Sau o lăsăm așa și ne rugăm la astre că se vor alinia și se va întâmpla ceva, nuștu, rămâne ăla de la telefon fără job, gen.

Și mai voiam să zic că nu îmi place neapărat să vorbesc nasol de o companie, o afacere, o ceva. Problema e că dacă s-a întâmplat o dată, se poate întâmpla și a doua oară, a treia, a o suta.
Și nici nu mai contează cât e de bună mâncarea dacă ea nici nu ajunge la tine…

Și pentru că-s fată de treabă, am și print screen-uri legate de întâmplarea mai sus scrisă.
Ah, adresa de unde se făcea comanda este la 6 minute de mers cu mașina de Old Brick Pub, conform Google Maps. Ca să nu creadă cineva că era vorba de o distanță gen Teiul Doamnei 35 – Drumul Taberei.

 

Cam atât. Sper să nu aibă încasări mai mari de 10.000 lei într-o săptămână, ca pedeapsă că s-au purtat urât cu niște clienți mulțumiți de serviciile lor de până acum. HUO.

AAAAAH. Mi-am amintit că și tovarășu’ Neștian a pățit-o joi seară, dar la alt restaurant. Cred că a fost ceva în aer.

Also, mâine să nu ieșiți din casă că or să fie multe grade, fffff multe. Și să vă hidratați. Cu apă, nu cu alcool, că poate vă vine rău.
Hai, ne mai citim.

Pwp

S-ar putea să te intereseze...

2 Comments

  1. Păi nu se fac livrări și gata, au și ei problemele, ce atâtata tam-tam? Sper că nu ești la fel de insistentă și cu bărbații…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *