se întâmplă când nu te aștepți

Când am decis să schimb aria de activitate, să las gamingul pentru orice altceva, adică să merg la Conan PR, nu știam ce mă așteaptă.
Cu câteva zile înainte să încep propriu-zis lucrul, singurul coleg pe care îl știam de aici aka Marina m-a anunțat să nu îmi fac planuri între nu-mai-știu-ce-date pentru că mergem în team building. Nu am fost în team building înainte, nu știam la ce să mă aștept, știam doar că o să merg cu o mână de oameni într-un loc, timp de câteva zile și o să facem o grămadă de chestii.
O lună și puțin mai târziu, eram în tren spre un loc unde nici nu știam dacă o să am semnal la telefon. Ulterior, am descoperit că aveam chiar și semnal 4G pe alocuri. Diferența dintre ce credeam și realitate este că, deși aveam multe momente în care dădeam scroll pe instagram sau Facebook, m-am simțit mai deconectată ca niciodată. După 3 ani, am mers pe bicicletă și nu a fost ușor, mai ales că drumul nu era drept și lin, ci cu dealuri și pante și de o durată de multe zeci de minute. Am mers într-un sat în care mi-am amintit că am fost în urmă cu 7 ani și am avut flashbacks, chiar și cu fotografii pe care le-am făcut la vremea aia. Am mers în pădure și mi-a plăcut. Am descoperit că îmi place aerul de acolo și îmi place să privesc copacii înalți până în ceruri.
De mult timp, nu am mai mâncat 3 mese pe zi. Team buildingul ăsta m-a făcut să mănânc mai mult decât eram obișnuită și acum m-am obișnuit așa. Am ajuns acasă și mi-am dat seama că am pierdut atât de multe de pe net, dar că nu regret absolut deloc. Luni dimineață încă mai vedeam chestii scrise cu 2-3 zile înainte.
M-au întrebat prietenii dacă aș mai fi stat și dacă mi-a plăcut. Aș mai fi stat câteva zile, maxim o săptămână. De ce? Răspunsul e simplu. Am descoperit conexiunea cu natura, nu știam că o am, poate că ea chiar nu exista, dar a fost un fel de dragoste la prima vedere. Mi-am amintit că plănuisem, în urmă cu câteva luni, să merg cu cortul în pădure. Nu am mers și încă regret asta și, din păcate, nici nu cred că voi face asta prea curând.
Am fost întrebată dacă aș lăsa orașul pe un sătuc așa cum e Bunești. Am răspuns instant că nu. Nu aș putea să mă detașez de tot ce am la București mai mult de câteva zile. Dacă aș avea o casă la țară unde să mă retrag oricând simt nevoia, da, aș lăsa Bucureștiul probabil în fiecare weekend. Dar să renunț câteva luni sau chiar un an la viața urbană, sincer, nu cred că pot. Îmi place agitația, îmi place că pot să râd singură pe stradă sau să plâng și nimeni nu mă judecă. Pot să ies la magazin și să nu mă salute nimeni, lucru care în zona rurală nu se întâmplă. În cele 4 zile, am salutat mai mulți oameni străini din sătuc decât am făcut-o toată luna. La oraș pot să ies noaptea pe stradă și să nu mă latre câinii din apartamentele vecine. În Bunești am mers pe lângă bicicletă pentru că mi-era frică de un pechinez care lătra ca posedatul.

În fine, long story short, într-o lună de zile de când am schimbat agenția, am mers în primul meu team building, plus niște evenimente cu oameni mișto, plus că lucrez cu oameni mișto. Oameni care au câștigat un premiu la PR Awards și m-am bucurat pentru echipă de parcă am muncit la campania respectivă.
Felicitări, Conan PR, că m-ați primit pe unul dintre scaunele voastre și pentru că sunteți oameni mișto. Și mulțumesc că m-ați ajutat să-mi descopăr a doua mare iubire după mare: pădurea.

Și am descoperit, în același timp, că viața e mai mult decât trezit dimineața, mers la job, ajuns acasă seara și dormit. Viața e ceea ce se întâmplă când te aștepți mai puțin, adică prima gură de aer dimineața după ce a plouat sau prima gură de aer din pădure. Sau să mergi cu trenul și să înceapă să ningă.

Atât.
Mergeți în pădure, luați-vă liber de la viața socială. Priviți copăceii și frunzele. Jucați-vă cu animăluțele și eliberați-vă mintea. Problemele nu există, sunt doar o iluzie.

Luați niște fotografii drăguțe. Mai multe sunt deja sau urmează să pun pe instagram.

 

S-ar putea să te intereseze...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *